Csatornarekonstrukciók

Az FCSM a biztonságos és folyamatos szennyvízelvezetés érdekében évek óta hatalmas összegeket költ csatornarekonstrukciókra.

Utca Szakaszhatár Hossz (fm) Kivitelező Kezdés Tervezett befejezés
I. ker. Hunyadi János út 1. sz. átkötése Clark Ádám tér 46  
Elmarad
VIII. ker. Győrffy István utca Rezső tér - Könyves Kálmán körút 270 FCSM Mélyépítő és Karbantartó Kft. 2019.06.17. 2020.06.30.
XIII. ker. Pannónia út Balzac utca - Pannónia utca 25. 98,9 Penta Általános Építőipari Kft. Elkészült
XV. ker. Batthyány utca Rákóczi utca - Fő utca 119,1 FCSM Mélyépítő és Karbantartó Kft. 2020.04.22 2020.10.15
XX. ker. Előd utca Fészekrakó utca - Virág Benedek utca 246,6 FCSM Mélyépítő és Karbantartó Kft. Elkészült
XX. ker. Török Flóris utca Kövező utca - Kalmár Ilona stny. 179,7 FCSM Mélyépítő és Karbantartó Kft. 2020.05.25 2020.10.22Kevesebb útfelbontás: A rekonstrukciós munkák elvégzése során az FCSM környezetkímélő és környezetbarát technológia alkalmazására törekszik. A múlt század végéig csak nyílt munkaárokban építették a csatornákat, mára már feltárás nélküli, alagútszerű csatornaépítés a jellemző. Az 1960-as évek végétől az építőipari gépesítés, a korszerű dúcolási rendszerek, a különféle előre gyártott csőanyagok használatával új technológiák váltak általánossá. Ennek megfelelően, ahol lehetséges és a csatorna állapota megengedi, ott ún. feltárás nélküli, rehabilitációs módszereket alkalmaznak, ez ugyanis kevesebb burkolatbontással jár.

Közlekedésbarát munkarend: Az FCSM a hagyományos, ún. nyílt feltárásos technológia alkalmazása esetén is különös gonddal jár el. A kivitelezést végző alvállalkozóktól olyan munkarend kialakítását követeli meg, hogy a közúti közlekedésben minél kisebb és rövidebb ideig tartó fennakadások legyenek.

Biztonságos fedlapok: A közlekedés biztonságát szolgálja az FCSM által elindított több éves program, amelynek keretében sor kerül az elhasználódott csatornafedlapok cseréjére, illetve szintbehelyezésére. A Társaság saját szabadalmának köszönhetően már a fővárosban és országosan is több mint 45-45 ezer fedlap és víznyelőrács illeszkedik tökéletesen az útburkolatba.

Film: Bontás nélkül a föld alatt