Hírek, események

Éjszakai csatornatisztítás

2009. március 30.

A turisták által is közkedvelt belvárosi utcákban nagyszabású preventív csatornatisztítás kezdődik március végén. A munkálatok várhatóan két-három hétig is eltarthatnak.

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) a Váci utcában és a Vörösmarty téren az esővízelvezető rendszer tisztítását kezdte meg. Ennek a munkának az elvégzése a csapadékos időszak előtt különösen fontos, annak érdekében, hogy a lehető legjobban elvezesse majd a rendszer az esővizet.
Az Apáczai Csere János utcában pedig, a szennyvíz zavartalan és biztonságos elvezetése, valamint a szaghatások kiküszöbölése érdekében, a főgyűjtőcsatorna tisztítását végzi Társaságunk.
Tekintettel a környék nappali nagy forgalmára, a csatornatisztítási munkákat csak az éjszakai órákban lehet elvégezni. Annak érdekében, hogy a környéken élők életét a lehető lekevésbé zavarjuk, a munkálatokhoz a legkorszerűbb, speciális célgépeket használjuk. A főgyűjtő-tisztítási munkához egy újonnan beszerzett, hangszigeteléssel is ellátott célgépet alkalmazunk. Sajnos azonban a legkorszerűbb technika ellenére sem lehet a feladatot teljesen csendben elvégezni, a gépek üzemeltetése minimális zajjal jár.

Vissza a hírekhez