Hírek, események

Vigyázat: csalók!

2009. február 25.

Csatornamunkásnak adták ki magukat és készpénzt kértek azok a csalók, akik a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-re hivatkozva jelentek meg a főváros több kerületében. Kisebb tisztítási munkákat végeztek az intézményeknél és lakóépületekben. Az FCSM Zrt. kéri, hogy a károsultak tegyenek feljelentést a rendőrségen.

A Fővárosi Csatornázási Művek felhívja a lakosság és a budapesti intézmények figyelmét, hogy az utóbbi napokban csalók éltek vissza a Társaság nevével a II., VII. és XXII. kerületben. A közszolgáltató hangsúlyozza: a Főváros több mint 5000 kilométer hosszúságú csatornarendszerének üzemeltetése és tisztítása alapfeladatuk. Éppen ezért senki, semmilyen formában nem szedhet a közterületen folyó munkálatokért külön díjat.
Más a helyzet az ingatlanon belüli duguláselhárítással, ami viszont nem tartozik a Társaság tevékenységi körébe. Tehát a Csatornázási Művek szakemberei tisztítási munkák elvégzésével kapcsolatosan nem keresik meg személyesen a lakókat és nem szednek készpénzt. A Társaság szakembereit könnyen fel lehet ismerni az emblémával ellátott ruházatukról és a szintén feiratozott, korszerű célgépeikről.
Az FCSM Zrt. kéri, hogy a nyomozás érdekében azonnal jelentsék be a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a társaság Központi Ügyeletén, ha gyanús emberek, az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni az ingatlanok tulajdonosaitól, lakóitól.
A Központi Ügyelet díjmentesen hívható telefonszáma: 80/455-000

Vissza a hírekhez