Nyílt napok

Iskolai nyílt napok


A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. idén szeptember végén szeretné megnyitni tisztítótelepeinek kapuit az iskolások előtt. Bízunk abban, hogy a járványhelyzet megengedi, hogy szeptember végén fogadjuk a diákokat. A tervezett nyílt napok célja, hogy társaságunk tevékenységének bemutatásán keresztül felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem és az élő vizek védelmének fontosságára, de legfőképpen a helyes közcsatorna-használatra.
Terveink szerint lehetőséget kívánunk nyújtani az iskola számára egy ingyenes teleplátogatással egybekötött környezetismereti bemutató órán való részvételre 60 percben.
Azon 1-8. osztályok érdeklődését várjuk, akik szeretnének megismerkedni a víz körforgásában fontos szerepet betöltő szennyvíztisztítással. A diákok a helyszínen a mechanikai és biológiai tisztítás folyamatának megismerésén túl, megtekinthetik a Dunába kerülő tisztított víz tisztaságát is. Szakembereink azt is ismertetik, hogy milyen hulladékoktól nem szabad a lefolyókon keresztül megszabadulni és miért. Külsős tanárok segítségével pedig játékos vizes kísérletekben is részt vehetnek a látogatók.

 

A KEHOP-2.1.7-19-2019-00012 azonosítószámú, „Mi változzunk, ne a környezet!” elnevezésű projekt keretében megvalósítandó nyílt napok időpontjai:

 
2021. szeptember 30., csütörtök
és október 1., péntek

Helyszíneink:
 
Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep
(1044 Budapest, Tímár u. 1.) és
 
Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
(1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.)
 

A csoportok jelentkezését 2021. szeptember 17-éig fogadjuk előzetes bejelentkezés alapján.
Jelentkezni az alábbi adatlap kitöltésével és elektronikus visszaküldésével (pr@fcsm.hu) lehetséges:

 

Jelentkezési lap


Korlátozott lehetőségeink miatt, telepenként csak az első 50-60 osztály jelentkezését áll módunkban elfogadni.
 
A látogatás természetesen majd az aktuális járványügyi szabályok betartásával lesz lehetséges. Erről a rendezvény előtt pár nappal tájékoztatást fogunk küldeni a kapcsolattartásra megadott személy elektronikus levélcímére. Bízunk abban, hogy nem lesz rá szükség, de felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., mint Magyarország legnagyobb környezetvédelmi szolgáltató cége, kiemelkedően fontosnak tartja a jövő generációjának környezettudatos szemléletformálását. 
Bízunk benne, hogy rendezvényünkkel hozzájárulhatunk az iskolák környezettudatos nevelési munkájához.


Kapcsolat

Telefon: (1) 459-1662
E-mail: pr@fcsm.huA telepek látogathatósága általában

Az Észak-pesti (1044 Bp., Tímár u. 1.) és a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep (1238 Bp., Meddőhányó u. 1.) szívesen fogadja az oktatási intézmények csoportjait a Víz Világnapjától eltérő időpontokban is. A szennyvíztisztító-telepeink folyamatosan üzemelnek, az érdeklődők szakembereink segítségével működés közben ismerhetik meg a technológiai folyamat legfontosabb állomásait. A látogatók biztonságos fogadása és a munkavégzés egyidejű fenntartása azonban körültekintő szervezést igényel, éppen ezért minden látogatást előzetesen egyeztetni és engedélyeztetni szükséges.

A vízről - mint alapelemről - szóló 5 saját készítésű ismeretterjesztő kisfilmet, 2009. szeptemberében a legtöbb budapesti iskolának megküldtük, bízva abban, hogy ezzel is hozzájárulhatunk az iskolák felelősségteljes, nevelő munkájához.

FCSM Zrt. - Szennyvíztisztító-telepi látogatás az FTC játékosaival (Dél-pest, 2013.03.21.)

 

Film: Az éltető víz