Csatornatervezés fő képe

Csatornatervezés

Csatornák tervezésével és kivitelezésével a külön erre szakosodott vállalkozások foglalkoznak. A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. nem tervez és nem épít csatornát.
A Társaság fő tevékenysége a már meglevő, több mint 6000 kilométeres fővárosi csatornahálózat üzemeltetése, a keletkező szennyvizek folyamatos és zavartalan elvezetése, kezelése.

Akár közcsatorna, akár házi bekötő, illetve házi belső csatornahálózat építéséről van szó, a tervezést megelőzően, mindenképpen tanácsos a Fővárosi Csatornázási Művekkel egyeztetni, és előzetes tájékoztatást kérni a közműves szennyvízelvezetés műszaki feltételeiről és lehetőségeiről.

A házi csatornák tervezésével, engedélyeztetésével kapcsolatosan Ügyfélszolgálati Irodáinkhoz kell fordulni. A témában bővebb információ a Csatornabekötés menüpont alatt található.

A közcsatornák tervezésénél, engedélyeztetésénél felmerülő kérdésekben - előzetesen megbeszélt időpontban, személyes egyeztetésre is lehetőséget biztosítva - a Hálózatüzemeltetési Osztály áll rendelkezésre. 

Kapcsolat:

Hálózatüzemeltetési Osztály
Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 19.
Telefon: (1) 455-4378, (1) 455-4379
E-mail halozat@fcsm.hu