Sewage disposal – through the 5,657 km of sewer system 210 million m<sup>3</sup>  of sewage and rainwater is discharged annually. Waste water treatment – since 2011 nutrients have also been removed from the treated water emitted into the Danube. Biogas production – nearly 40 thousand m<sup>3</sup> of biogas is produced daily from sewage and wastes transported from outside. Operation of public toilets – well-maintained and clean public toilets in Budapest. Flood protection – successful defence against the 891 cm record water line of the Danube in 2013.
Sewage disposal – through the 5,657 km of sewer system 210 million m3 of sewage and rainwater is discharged annually.
Waste water treatment – since 2011 nutrients have also been removed from the treated water emitted into the Danube.
Biogas production – nearly 40 thousand m3 of biogas is produced daily from sewage and wastes transported from outside.
Operation of public toilets – well-maintained and clean public toilets in Budapest.
Flood protection – successful defence against the 891 cm record water line of the Danube in 2013.

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

December 5-éig várjuk kedves látogatóinkat a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón, a Hungexpo területén.
 

more

Ügyfél-elégedettségi kutatás

Tisztelt Ügyfeleink!

Az elkövetkező napokban és hetekben társaságunk megbízásából kérdezőbiztosok végeznek ügyfél-elégedettségi kutatást szolgáltatási területünkön, Budapesten és Budaörsön.
 
 

more

ÚJRA LAKOSSÁGI NYÍLT NAPOT TART A FŐVÁROSI CSATORNÁZÁSI MŰVEK

Újra szennyvíztisztító-telepi nyílt napot tart a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) a dél-pesti telepén. Az október 2-án, szombaton tartandó eseményre előzetesen kell regisztrálni a következő linken keresztül:
http://www.fcsm.hu/rendezvenyek/lakossagi_nyilt_nap/.
A környezettudatos csatornahasználatot ismertető és a tisztítás folyamatát bemutató látogatás ingyenes.
A nyílt nap helyszíne:        Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
                                         1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.
 
Társaságunk szeretne lehetőséget adni az érdeklődőknek arra, hogy közvetlen közelről szemléljék meg a modern szennyvíztisztítás folyamatát. A társadalmi szemléletformáló kampány* keretében tartandó nyílt nap nem csupán ismeretterjesztő jellegű, hanem azt is igyekszik tudatosítani a látogatókban, hogy a csatornarendszer tisztán tartása közös érdek.
Az utóbbi években egyre jobban elterjedő, egyáltalán nem, vagy csak nagyon sokára lebomló törlőkendők a csatornába kerülő zsiradékokkal találkozva, rekordméretű és rekord gyorsasággal kialakuló zsírdugókat képeznek. Míg évekkel ezelőtt alig néhány esetben fordult elő emiatt dugulás, most már rendszeresek az üzemzavarok. Munkatársaink nap mint nap küzdenek a zsíros törlőkendők okozta ún. kócok felszámolásáért, annak érdekében, hogy a naponta keletkező kb. 500 ezer m3 szennyvizet folyamatosan és zavartalanul elvezessük.

*("Mi változzunk, ne a környezet!" elnevezésű, a 2.1.7-19-2019-00012 azonosítószámú projekt)
 

more