Legjobb Női Munkahely

2010-ben az FCSM nyerte a Legjobb Női Munkahely címet

Az ENSZ-ben tanácsadói státusszal rendelkező Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a „Legjobb Női Munkahely" címmel pályázatot hirdetett magyar munkaadók számára. A kiírás célja az volt, hogy rámutasson az esélyegyenlőségi szempontok mellett a nők foglalkoztatásának gazdasági szükségszerűségére, és jó példákat mutasson be, amelyeket más vállalkozások is átvehetnek. A pályázaton a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. is indult, annak ellenére, hogy nem nevezhető hagyományos női munkahelynek. Ennek ellenére a felső- és középvezetői szinten a nők foglalkoztatása nagy arányú, 14 hölgy vezető dolgozik 20 férfi vezető mellett. Egyébként a társaság összlétszámának 35%-a hölgy.
A bírálati szempontok a munka és a magánélet, a család összeegyeztethetősége, illetve az egészség és a jó közérzet megőrzésének lehetőségei voltak. Maga a pályázat vezetői és anonim munkavállalói kérdőívből állt, és elsősorban a női munkavállalók elégedettségének mértékét vizsgálta.
A 2010-es évre vonatkozóan a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató, nagyvállalati kategóriában az FCSM pályázata bizonyult a legjobbnak.

Legjobb női munkahely díj 2010 kép Oklevél kép