Iskolai nyílt napok

Iskolai nyílt napok a Víz Világnapja és Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 


A Főváros 2023. november 17-én ünnepelte Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját. A Fővárosi Önkormányzat egy éven át zajló eseménysorozattal ünnepli e jeles évfordulót. A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. – Budapest egyik legrégebbi közüzemi cégeként – több nyílt nap megrendezésével is csatlakozott az eseménysorozathoz, mellyel bepillantást nyerhetnek az érdeklődők egy nagy világváros működtetéséhez szükséges nélkülözhetetlen közüzemi tevékenységbe. 

E rendezvénysorozat keretében tartjuk meg idén is a szokásos vízvilágnapi iskolai nyílt napjainkat, melyekre örömmel várjuk az iskola tanulóit a következő időpontokban és helyszíneken: 


2024. március 21-22., csütörtök-péntek

Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep 
(1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.)


2024. március 25-26., hétfő-kedd 
Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep
(1044 Budapest, Tímár u. 1.)

A tervezett nyílt napok célja a nélkülözhetetlen fővárosi közszolgáltatási tevékenységünk bemutatásán túl, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem és az élő vizek védelmének fontosságára, de legfőképpen a közcsatorna helyes használatára.
Terveink szerint lehetőséget kívánunk nyújtani az iskola számára egy ingyenes teleplátogatással egybekötött környezetismereti bemutató órán való részvételre 60 percben.

Azon 1-6. osztályos tanulók érdeklődését várjuk, akik szeretnének megismerkedni a víz körforgásában fontos szerepet betöltő szennyvíztisztítással. A diákok a helyszínen, a mechanikai és biológiai tisztítás folyamatának megismerésén túl megtekinthetik a Dunába kerülő tisztított víz tisztaságát is. Szakembereink azt is ismertetik, hogy milyen hulladékoktól nem szabad a lefolyókon keresztül megszabadulni és miért. Külsős tanárok segítségével pedig játékos vizes kísérletekben is részt vehetnek a látogatók. 

A csoportok jelentkezését 2024. március 14-éig fogadjuk.
Jelentkezni az alábbi adatlap kitöltésével és elektronikus visszaküldésével (pr@fcsm.hu) lehetséges: 


Jelentkezési lap

A jelentkezés akkor tekinthető elfogadottnak, ha Társaságunk a megadott e-mail-címre visszaigazolta az időpontot.

Korlátozott lehetőségeink miatt, telepenként csak az első 50-60 osztály jelentkezését áll módunkban elfogadni.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., mint Budapest egyik legrégebbi környezetvédelmi és közüzemi szolgáltató cége, kiemelkedően fontosnak tartja a jövő generációjának környezettudatos szemléletformálását. Bízunk benne, hogy rendezvényünkkel hozzájárulhatunk az iskolák környezettudatos nevelési munkájához is.

Kapcsolat

Telefon: (1) 459-1697
E-mail: pr@fcsm.hu

A telepek látogathatósága általában kép A telepek látogathatósága általában kép 2 A telepek látogathatósága általában kép 3

 

A telepek látogathatósága általában

Az Észak-pesti (1044 Bp., Tímár u. 1.) és a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep (1238 Bp., Meddőhányó u. 1.) szívesen fogadja az oktatási intézmények csoportjait munkanapokon a Víz Világnapjától eltérő időpontokban is. A szennyvíztisztító-telepeink folyamatosan üzemelnek, az érdeklődők szakembereink segítségével működés közben ismerhetik meg a technológiai folyamat legfontosabb állomásait. A látogatók biztonságos fogadása és a munkavégzés egyidejű fenntartása azonban körültekintő szervezést igényel, éppen ezért minden látogatást előzetesen egyeztetni és engedélyeztetni szükséges.

FCSM Zrt. - Szennyvíztisztító-telepi látogatás az FTC játékosaival (Dél-pest, 2013.03.21.)

Film: Az éltető víz