Budapest teljes körű csatornázása

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt Budapest teljes körű csatornázását tűzte ki célul.  A projekt olyan jelentős környezetvédelmi beruházás, amely 16 fővárosi kerületet érintve, összesen 238 km szennyvízcsatorna megépítésével, mintegy 14 ezer ingatlan, közel 20 ezer lakás rákötésével a közműves szennyvízelvezető rendszerre több, mint 41 ezer fővárosi lakos életminőségének jelentős javulását eredményezi. A beruházásról bővebb információt (pl. a közcsatornák építésének és átadásának várható ütemezéséről) a projekt hivatalos honlapján találhatnak: www.bpcsatornazas.hu.

Az alábbi kerületekben szinte minden csatorna megépült, az itt található ingatlanok házi szennyvízhálózatának terveztetése megkezdhető, a jóváhagyott tervek birtokában a megépült közcsatornára a rákötés megvalósítható:
 

II., III., IV., X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII.


A tervek elkészítését kizárólag tervezői jogosultsággal rendelkező szakemberre szabad bízni, az elkészült terveket pedig a Fővárosi Csatornázási Művekkel (FCSM) engedélyeztetni szükséges.

FONTOS TUDNIVALÓ!
Amíg az érintett szakaszok nem kerülnek az FCSM kezelésébe, addig a szolgáltatói hozzájárulás nem adható ki, és az ingatlan közcsatorna-hálózatba történő bekötése tilos!

Hogyan csatlakozhatnak a háztartások a megépült szennyvízcsatornára?