MÉG VIZSGÁLJUK A KELLEMETLEN SZAG EREDETÉT

Február 18-án ismeretlen személyek szabálytalanul a csatornába engedtek ismeretlen összetételű folyadékot. Az így keletkezett kellemetlen szag terjengésének mielőbbi megszüntetése érdekében a munkatársaink még a tegnapi nap folyamán átöblítették a leeresztő helyszínen a csatornarendszert.

 

MÉG VIZSGÁLJUK A KELLEMETLEN SZAG EREDETÉT hír képe

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival közösen történt tegnapi csatornavizsgálat során megtaláltuk azt a helyszínt, ahol illegálisan szabadultak meg ismeretlenek a környéket elárasztó kellemetlen szagú folyadéktól. A Nagykovácsi úton található, ún. koncentrált, szippantott szennyvízleeresztő hely mellett ürítettek szabálytalanul, közvetlenül a csatornahálózatba és a csapadékgyűjtő rendszerbe. A kellemetlen szagú, eddig ismeretlen összetételű folyadék végighaladt a csatornarendszeren és a levonulási útvonalon, a víznyelőkön keresztül kiszellőzött.Munkatársaink tegnap estére teljesen átmosták a bevezetési hely környékét, annak érdekében, hogy javuljon a környék levegője. A koncentrált leürítő helyet ideiglenesen lezártuk és a beöntött anyagból mintát vettünk, melynek laborvizsgálatait megkezdtük.
A Fővárosi Csatornázási Művek bízik abban, hogy munkatársaik megfeszített munkájának eredményeként mostanra sikerült száműzni a környékről a zavaró szagot.