ÚJRA LAKOSSÁGI NYÍLT NAPOT TART A FŐVÁROSI CSATORNÁZÁSI MŰVEK

Újra szennyvíztisztító-telepi nyílt napot tart a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) a dél-pesti telepén. Az október 2-án, szombaton tartandó eseményre előzetesen kell regisztrálni a következő linken keresztül:
http://www.fcsm.hu/rendezvenyek/lakossagi_nyilt_nap/.

ÚJRA LAKOSSÁGI NYÍLT NAPOT TART A FŐVÁROSI CSATORNÁZÁSI MŰVEK hír képe

A környezettudatos csatornahasználatot ismertető és a tisztítás folyamatát bemutató látogatás ingyenes.
A nyílt nap helyszíne:        Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
                                         1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.
 
Társaságunk szeretne lehetőséget adni az érdeklődőknek arra, hogy közvetlen közelről szemléljék meg a modern szennyvíztisztítás folyamatát. A társadalmi szemléletformáló kampány* keretében tartandó nyílt nap nem csupán ismeretterjesztő jellegű, hanem azt is igyekszik tudatosítani a látogatókban, hogy a csatornarendszer tisztán tartása közös érdek.
Az utóbbi években egyre jobban elterjedő, egyáltalán nem, vagy csak nagyon sokára lebomló törlőkendők a csatornába kerülő zsiradékokkal találkozva, rekordméretű és rekord gyorsasággal kialakuló zsírdugókat képeznek. Míg évekkel ezelőtt alig néhány esetben fordult elő emiatt dugulás, most már rendszeresek az üzemzavarok. Munkatársaink nap mint nap küzdenek a zsíros törlőkendők okozta ún. kócok felszámolásáért, annak érdekében, hogy a naponta keletkező kb. 500 ezer m3 szennyvizet folyamatosan és zavartalanul elvezessük.

*("Mi változzunk, ne a környezet!" elnevezésű, a 2.1.7-19-2019-00012 azonosítószámú projekt)